"Most lett elegem", avagy "Magadért írj" kampány

  Egyre több írónál látom azt, hogy történetének egy része alá kiírja, hogy csak bizonyos számú like, vagy komment után hozza a következő részt, illetve, hogy magát sajnáltató, szomorú fejecskék mellett közli, hogy befejezi az írást, mert nem jeleznek vissza elegen, nincs elég komi, vagy like. (Hozzátenném, legtöbbet instagram-on látok ilyet, viszont már itt bloggeren is találkoztam vele. Mondjuk szerintem tök mindegy, mert itt is írás, ott is írás.) Na most, szerintem aki ilyet képes csinálni, az szánalmas. Jó, természetesen buzdítok mindenkit, hogy írjon minél több kommentet, vagy like-olja minél  többször a történetet amit olvas, mert ez egy írónak rengeteget jelent. Nem is tudjátok, milyen sokat. Pár szóval is mosolyt csalhattok szeretett történetetek írójának arcára. Viszont most az írókhoz szólnék elsősorban. NE, ismétlem NE írjatok ilyet a sztoritokhoz, hogy ha nincs meg bizonyos számú like, vagy komi, nem folytatjátok. Mert ez, a következőket tükrözi az olvasók (legalábbis felém) felé: - követelőző vagy like, és komi terén, ami nem túl jó
                                      - nem vagy kitartó, mert ha a kezdetben nem jön annyi visszajelzés amennyit akarsz, már abba is hagyod a sztorit, és fel is adod.
  Az ilyen íróknak tanácsolnám: a kezdet mindenkinek nehéz, és mindenkinek kevesebb visszajelzés jön az elején. Ha tényleg szerettek írni, és tényleg meg akarjátok osztani irományotokat az emberekkel, akkor ne adjátok fel az elején, ha minőségi a munkátok, idővel úgyis jönni fognak a visszajelzések. Ezért mondom, hogy elsősorban mindenki MAGÁNAK írjon, azért, mert szeret írni, és nem azért, mert minnél több like-ot, meg kommentet szeretne, és híressé akar válni. Szóval sürgősen szüntessétek ezeket be, mert én láttam olyan blogot, ahol tényleg az első fejezet után abbahagyta az illető, mert nem jöttek a komik. Aki ezért abbahagyja, az nem is szeret igazán írni. És most nem azt mondom, hogy nem kérheted meg az olvasóid, hogy írjanak visszajelzést, mert kíváncsi vagy a véleményükre, félreértés ne essék. De amikor ilyen követelőzős íróknak a történeteit látom, akkor sokkal kevesebb eséllyel kezdem el olvasni a történetet.
  Ha te is egyetértesz velem, akkor tedd ki ezt a plecsnit a blogodra. Köszönöm, ha végigolvastad, és esetleg még ki is teszed!
6 megjegyzés:

 1. Egyetértek. :3 Ki is rakom a plecsnit. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök, hogy egyetértesz! :)

   Törlés
 2. Szerintem is teljesen igazad van. Én nemrég kezdtem írni úgymondd folyamatosan. Nekem is van egy félbehagyott blogom de azt azért hagytam félbe mert nincs hozzá gondolatom egyszer folytatom. Nem ez a lényeg hanem hogy az ember nem azért ír, hogy aztán csak like-olják. Hanem azért, mert írni szeret és valami kikívánkozik belőle. (Nyugi nem a vacsora xD) Mindenhol vannak hibák és kezdeti nehézségek, de szerintem aki elkezd igazából írni az ezzel számol is. Ha valaki azért adja fel az írását, mert nincs meg kellőszámú like vagy komi az nem is szeret írni, csak a figyelem közponjában szeretne lenni. Ez teljesen jó ötlet amit kitaláltál. :) Bár nem ismerlek büszke vagyok rád. Hogy eszedbe jutott. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök, hogy te is egyetértesz! :))

   Törlés
 3. Én is egyetértek, persze valahol jól esik a visszajelzés, de az érzelmi zsarolás előbb-utóbb visszaüt. Bár történetet majd csak fogok írni, sok elképzelésem van, mondhatom, kezdő vagyok.
  Tetszik a blogod, küllemben, tartalomban.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy egyetértesz, és köszönöm! :)

   Törlés